zondag 6 februari 2011

Buitenstaanders

Ik onderhoud een website voor het ondersteunen van ons onderwijs. De middelen die ons hogeschoolgewijs ter beschikking staan om ons onderwijs te ondersteunen lijken niet helemaal optimaal te functioneren, heb ik gehoord.

Het beleid is dat 'alles' moet gebeuren in HINT, Natschool, Osiris, e.d. Voor de informatievoorziening lijkt dat nog wel een soort van 'kans', maar voor het ondersteunen van het onderwijs? Onderwijs is namelijk tegenwoordig (en vroeger ook al) iets heel anders dan informatievoorziening!:-)

Ik schreef al eerder over het beleid. Het is wel een soort van jammer dat, ondanks dat je zelf denkt dat je allerlei dingen doet die goed zijn voor de kwaliteit van je onderwijs, dit vooral zoveel mogelijk geprobeerd wordt te negeren.

Uiteindelijk komt het er op neer dat de hogeschool allerlei 'dingen' voorschrijft en dat vervolgens de lerarenopleiding elk initiatief om iets te doen aan die puinzooi zoveel mogelijk probeert te frustreren. Jippie! Goed bezig!

Misschien wordt het de hoogste tijd om 's te onderzoeken hoe studenten daar over denken!? Ik ben daar wel erg benieuwd naar! Of zou dat misschien geen argument zijn? Studenten? Daar gaat het toch niet om? Docenten? Daar gaat het al helemaal niet om! Dat is toch wel jammer, want misschien zou daar nog wel iets te halen zijn.