vrijdag 28 januari 2011

Readershop

Als er nu iemand zou moeten klagen over het bestaan van wiskundeleraar.nl dan is dat de readershop. Vrijwel alle readers zijn gratis te downloaden van de website. Met zo'n 300 studenten die toch minstens per jaar 2 readers downloaden is dat al een besparing van 3000 euro. In werkelijkheid ligt dat bedrag natuurlijk hoger, denk ik... dus grof geschat loopt de readershop een omzet van meer dan 10.000 euro of meer mis. Kijk dan heb je reden om te zeuren!

Voor studenten betekent deze vorm van aanbieden van readers ook nog wel een besparing op. Je moet daar natuurlijk nog wel de kosten van papier en printerblokjes van aftrekken. Maar uiteindelijk is het op deze manier waarschijnlijk goedkoper. De meeste readers zijn eigen werk. Je kan natuurlijk ook bij elke cursus boeken aan laten schaffen. Dat kan ook, maar dat is zeker veel duurder.

Er zijn ook vakken die helemaal geen reader of een boek gebruiken. Alles gewoon digitaal. Dat kan natuurlijk ook nog. Dat scheelt dan zelfs weer papier en printerblokjes. Ook als je je verslagen, logboeken en opdrachten digitaal kunt inleveren is dat nog goed voor het milieu ook en een goed voorbeeld van duurzaam onderwijs. Kan je daar geen subsidie voor krijgen?

Kijk dat kan toch allemaal maar.:-)

Zie ook Omdenken of Op de goede weg?