zondag 24 januari 2010

Internet en wiskundeonderwijs

In blok 4 gaat de cursus 'Internet en wiskundeonderwijs' weer draaien. Deze cursus is, geloof ik, elke keer weer anders. Ik heb wel 's eerder geschreven dat cursussen over ICT meestal geen lang leven beschoren zijn. Voorlopig ziet het er zo uit:


Een les maken
De opdracht bestaat uit het bedenken en maken van een wiskundeles waarin je Internet gebruikt. Het gaat daarbij om een les in het computerlokaal met een volledige klas uit de onderbouw bij een hoofdstuk uit een methode.

Digitale didactiek
De opdrachten bestaan uit het verwerven van kennis en vaardigheden rondom het thema meerwaarde van de inzet van ICT in het wiskundeonderwijs.

Web2.0
Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van het Internet. Deze nieuwe ‘dingen’ worden wel aangeduid met WEB2.0. We gaan op zoek naar dat nieuwe Internet, naar de achtergronden, de tools, de diepere gedachten en de mogelijkheden die dat heeft voor het onderwijs. Naast theoretische kennis zullen we ook veel moeten ervaren, proberen en experimenteren.

Dat klopt allemaal precies natuurlijk, maar nu nog even een concrete invulling. Het blijft zoeken en experimenteren, dat wel. Maar leuk is het wel...:-)